Krinkelkoppen.nl

Wij leven momenteel in bizarre tijden. Dit heeft ook geresulteerd in het feit dat alle grootschalige evenementen tot en met 1 september zijn verboden. Dus ook geen zomercarnaval en Halfvasten optocht in het Osse centrum deze zomer.


Maar toch willen wij als Krinkelkoppen dit niet zomaar voorbij laten gaan. In samenwerking met onze residentie Cafe Bellevue en Daniël Plantinga Mediaproducties gaan wij op vrijdag 29 mei aanstaande carnaval de Osse (en hopelijk ver daarbuiten) woonkamers in slingeren met een heuse livestream. Hos lekker mee in de woonkamer en doe mee met de polonaise challenge. ??
Maar hoe moet je dat nou precies doen?

  1. Laat je fotograferen in polonaise-houding zoals op de foto wordt gedemonstreerd.
  2. App deze foto door naar het speciale nummer! Door mee te doen aan deze polonaise-challenge maak je kans op een Bellevue Golden Ticket voor Carnaval 2021!
  3. Wil je ook een verzoekplaatje aanvragen? App je favoriete carnavalsplaat door naar het speciale nummer en hij wordt gegarandeerd gedraaid!
  4. Geef op facebook aan dat je naar het evenement gaat. Hierop komt de link waarmee je de livestream kunt volgen.

 
 

 

Opper Krinkelhas 2019

Tijdens ons Elf-Elf bal hebben wij Stadsprins Gerard d’n Urste en zijn Adjudant Frits bedankt voor een mooi Carnavalsseizoen en zien ze graag weer terug als Los Zanders. Grootvorst Jack d’n Twidde en zijn Adjudant Lesley van PCS De Raauw Ossekar zijn door ons gefeliciteerd en een fantastisch carnavalsseizoen toegewenst.

Daarna vond de uitreiking van de Opper Krinkelhas 2019 plaats.

Sinds de oprichting (1973) is de Opper Krinkelhas de hoogste onderscheiding binnen PCV De Krinkelkoppen. Deze kennen wij toe aan een vrijwilliger die zich op meerdere fronten al jarenlang actief inzet voor het maatschappelijk belang in het algemeen en het openbaar Carnaval in het bijzonder.

Dit jaar is deze uitgereikt aan Robert-Jan Steegman. Robert-Jan zet zich als vrijwilliger al tientallen jaren actief in binnen het Osse openbare carnaval. Onder andere als Grootvorst van de Stichting Carnavals Viering Oss waar hij jarenlang steun en toeverlaat voor vele Stadsprinsen en zijn Adjudant. Sinds 2007 bekleed hij de functie van President SCVO en is hij mede verantwoordelijk voor de vernieuwingen binnen het Osse openbaar Carnaval en de versterking van de organisatie daarachter. Ook buiten de Carnavalswereld is hij op vele vlakken zoals politiek; sociale organisaties, het onderwijs, sport en is hij een bekend columnist.

 

 

 
 
 

Tijdens de 55e Osse grootstedelijke optocht hebben de Krinkelkoppen de eerste plaats behaald in de categorie kleine wagens. Met het thema 'Mè un goei pilske in d'n hand, blusse de Krinkelkoppen elke brand!' trok de wagen door de Osse straten.

Alle wagenbouwers; Van harte gefeliciteerd!!

Bekijk de complete uitslag van de optocht op de website van de SCVO.

 

 

Opper Krinkelhas 2018

De Opper Krinkelhas 2018 kennen we dit jaar toe aan een vrijwilliger die zich al tientallen jaren actief inzet op verschillende fronten binnen het Osse Openbare Carnaval.

- Gestart in de Prinsengarde van de SCVO;
- Mede oprichter en bestuurslid van een Osse carnavalsclub;
- Fanatiek wagenbouwer;
- Mede organisator van diverse feestelijke Carnavals evenementen;
- Ook buiten de Carnavalswereld, bestuurlijk actief op vele vlakken;

Het Grootmeesterlijk college van PCV de Krinkelkoppen kent de Opper Krinkelhas 2018 toe aan:

Laura van Hinthum-Angenendt

- Mede oprichter en bestuurslid CV ’t Kennet;
- Jarenlang regisseur van OEPZ en drijvende kracht jaarlijks optredens van 't Kennet;
- Jarenlang meegebouwd aan prijswinnende Carnavalwagens;
- Mede organisator van diverse evenementen, zoals Klunen, FAQ de Carnavalskwis, Alaaf, Brulfestijn, Carnavalskanjers, feest zonder fratsen;
- Buiten de Carnavalswereld ook zeer actief, onder andere als bestuurslid Stichting Dans;
- Laura is zeer collegiaal naar andere Carnavalsverenigingen en Kapellen; ze is vaak echt een verbindende factor.

 

 

Start 5e deselfium Krinkelkoppen

(Deselfium = 11 carnavalsjaren ineen)

Met het afscheid van Grootvorstin Wilma dún Urste en adjudante Paula, sluiten wij ons 44e jaar af. We starten het 5e deselfium met een iets ander en toekomstbestendig Protocol. Dit houdt in dat De Krinkelkoppen niet meer voor gegaan worden door een prinselijk koppel, maar uiteraard wel Carnaval blijven vieren en we ieder seizoen zullen openen met ons 11/11 feest. De Krinkelkoppen zullen zich blijven presenteren middels onze kapel, De Krinkelbloazers, de raad en het bestuur. Dit alles jaarlijks onder begeleiding van een bestuurlijke grootmeester. De Krinkelkoppen zullen jaarlijks deel blijven nemen aan de Groot Stedelijke optocht, wordt de Stadsprins op carnavals maandag ontvangen in onze residentie en zullen we onze feesten en evenementen blijven organiseren.

De Krinkelkoppen is van oudsher een vereniging die alleen maar kan bestaan door de inzet van al onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers vervullen vaak ook andere functies binnen bijvoorbeeld sportverenigingen, muziek, ouderenwerk etc. Ook binnen het Osse Carnaval zijn vele, onmisbare, vrijwilligers ieder seizoen weer in touw om feesten, optocht, boerenbruiloft, Carnavalsmis etc  georganiseerd te krijgen. Binnen onze vereniging kennen we de Opper Krinkelhas; dit is, sinds de oprichting (1973) de hoogste onderscheiding binnen PCV De Krinkelkoppen. Deze kennen we, elk jaar op ons 11-11 bal, toe aan één vrijwilliger die zich op meerdere fronten al jarenlang actief inzet voor het maatschappelijk belang in het algemeen en het Openbaar Carnaval in het bijzonder.