Krinkelkoppen.nl

De raad van Elluf is sinds het begin het linkerhandje van de prins geweest. Waar de gevederde hoogheid was, daar was de Raad van Elluf. De heren van de raad werden dan ook opgezadeld met de meeste klusjes, zoals zorgen dat de adjudant het bier ging halen bij de diverse bezoeken die we aflegden.

73-74-75

Maar, alle gekheid op een stokje, er werd en word nogal wat van je verwacht als je raadslid wilt worden. In de eerste jaren werd je, als je opgegeven had om ingelijfd te willen worden, bezocht door de voorzitter. Met name de jongere garde (nu een stelletje oude......) kreeg dan het imposante postuur van Thé van de Steen over de vloer en werden onder toeziend oog van de ouders gevraagd of ze in de gaten hadden welke rechten en plichten ze zouden hebben als raadslid. Meestal zijn er, zoals altijd, meer plichten dan rechten, maar het plezier waarmee je in een hechte groep als de Raad te maken had en hebt maakt een heleboel goed. Zelfs de raadsvergadering, waar toch ook wel eens een stevige discussie werd gevoerd, wordt steevast afgesloten met een pilsje en de nodige sterke verhalen. De kleding van de raad is door de jaren heen ook nogal gewijzigd. In de eerste jaren hadden we een paarse cape, een steek die op zijn napoleons op onze hoofden stond, een witte blouse met een paarse strik, zwarte spencer, zwarte broek, zwarte schoenen en zwarte sokken. Dit tenue was, als we uitrukten en binnen waren bij bevriende verenigingen, warm zoniet heet te noemen. We stonden gedurende de avond weg te drijven. Na een bepaalde tijd vonden we het genoeg en zochten naar een alternatief wat het opgedwongen karakter van de vereniging weerspiegelde. Dit vonden we in onze kiel, pet en sjaal. De zwarte broek en schoenen bleven, maar het gemak van de kiel was een ware opluchting. Gedurende de daaropvolgende jaren zijn we van grijs gestreept naar de huidige kiel gegaan die de logo kleuren, rood, groen, geel en zwart in zich heeft. Als we hiermee op stap gaan of als we in een druk sportcafé staan, kunnen de mensen ons altijd vinden doordat deze kleurcombinatie bijna niet te omzeilen is.

De raad heeft in de loop der jaren een doorgroei van leden gekend. Eerst ging je mee als reserve en daarna als volwaardig lid. Meestal gebeurde het laatste als er een raadslid afscheid nam. De leeftijdsverschillen zijn binnen de raad altijd vrij hoog geweest. Zelfs met deze verschillen is het respect voor ieder aanwezig, wat onderdeel zijn van deze groep tot een bijzondere ervaring maakt.
 

Groepsfoto03